Te koop

Veldkippen

Sterke kippen, gefokt op gezondheid.


Heerlijke eieren, in verschillende kleuren en maten.

In onze doosjes met eieren, tref je een veelvoud aan bruintinten aan. Geen ei lijkt op het ei er naast, elke kip legt weer net een andere kleur 


We hebben 2 verschillende formaten kippen, en dus grote maar ook kleine eitjes.  De kriel-eitjes hebben allemaal wel aardig  dezelfde kleur.  Maar toch zie je kleine verschillen. In formaat, maar ook in kleur.

En ze smaken er niet minder om hoor!  Die kleine eitjes hebben een ideaal formaat voor kleine kinderen,. Of om ze als borrelhapje te serveren.  Of als je voor een bepaald gerecht een klein beetje  ei nodig hebt.  Ze wegen over het algemeen minder dan 50 gram, dus ze  zijn net iets lichter dan een 'maat S' ei uit de winkel.


Een doosje met 6 eieren kost 1,50 euro, een doosje met 10 stuks kost 2,50.

Grote en kleine eieren zitten apart in doosjes. Wil je van alles wat, dan kunnen we ook mix-doosjes maken.

Jonge kippen, van piepkuiken tot bijna-aan-de-leg.

We broeden elke lente aardig wat eieren uit. om onze eigen groep te verjongen maar ook voor de verkoop. In 2017 hebben we geen kuikens te koop.


Er gaat bijna niets boven pas uitgekomen kippenkuikens. Die donzige kontjes, die zachte 'haartjes', en ze zijn nog nergens bang voor. Iets oudere kuikens zijn ineens weer schrikkerig en fladderig. En tegen de tijd dat ze weer tammer en rustiger zijn, is het schattige er al lang vanaf.


Hanen verkopen we eigenlijk niet, omdat mensen denken dat je daar dan niets voor hoeft te betalen. En dat terwijl je maar 1 haan nodig hebt voor een flinke club hennen. Dan eten we ze liever op :-)

Mocht je toch op zoek zijn naar een sterke gezonde haan, dan kan je altijd even mailen. We hebben vast wel wat lopen. 

Voor jonge kuikens die nog onder de lamp moeten, en speciaal kuikenvoer eten, vragen we 5 euro. Er is dan nog niet bekend of het haantjes of hennetjes zijn. Dus dat wordt een verrassing.

Voor de wat grotere kuikens, met veren en  een wat grotere snavel voor grover voer, vragen we 10 euro per stuk. Dan is wel bekend of het hennetjes of haantjes zijn, en  je krijgt garantie, voor als de hen toch ineens gaat kukelen

 

Broedeieren.

Wil je een grotere groep met kippen, en maakt het je niet uit of het wat meer haantjes of wat meer hennetjes zijn, dan kan je kiezen voor broedeieren. In 2018 verkopen we geen broedeieren. In het voorjaar van 2019 kan je weer bij ons terrecht.


Je hebt er een broedse kip voor nodig, of een broedmachine.  En 3 weken geduld, want zo lang zit de kip, of draait de machine.

Nadat ze zijn uitgekomen, zitten ze een hele tijd bij hun moeder. Of onder een rode lamp, als je voor de machine koos. Je geeft ze fijngemalen voer, en je zorgt voor een schone (relatief schoon... ze maken er toch zo weer een bende van)) en tochtvrije ruimte.

Zodra het lekker weer is en ze wat meer veertjes hebben, dan kunnen ze naar buiten. Geef ze de ruimte, en veel groenvoer zoals gras en van allerlei onkruid. Ze vangen zelf vliegjes en torretjes en pieren. Zo hoef je ze al een stuk minder te voeren. Gewoon omdat er zoveel te pikken en te zoeken valt in een moestuin / grasveld / bosje.


We vragen 1 euro per broed-ei. Of dat er nou 1 van onze krieltjes, of juist van de grotere kippen is.

We kruisen de krieltjes niet met de grotere kippen, dus je kunt aangeven wat je graag wilt.


De hanen lopen niet bij alle hennen, dus onze eieren voor consumptie zijn niet ook automatisch uit te broeden.

Broedeieren spaar ik een tijdje op, bij een goede temperatuur en ik keer ze elke dag.